Арсенал е готов да плати много пари за нападател


Н. Гавазов

Арсенал е готов да плати много пари за нападател

Арсенал е готов да пръсне пари, за да подпише с нападателя на Интер Лаутаро Мартинес това лято.

"Артилеристите" се надпреварват да спечелят първата си титла във Висшата лига от почти две десетилетия този сезон, като в момента са начело в таблицата за касиране, с две точки пред действащия шампион Манчестър Сити и с мач в ръкава си.

Микел Артета трябваше да се справя с ограничени възможности в нападение през последните няколко месеца поради отсъствието на лятното попълнение в лицето на Габриел Жезуш, който получи контузия в коляното по време на Световното първенство през 2022 г.

Еди Нкетия се изявява предимно като централен нападател в отсъствието на Жезус, докато Габриел Мартинели и попълнението от януари Леандро Тросар също имаха мимолетни роли в центъра на атаката.

Очевидни е, че предстои подсилване на отбора преди кампанията 2023/ 24 г. и според инсайдера Фил Браун, нападателят на Интер Мартинес е на радара на Арсенал от известно време.

Браун твърди, че "артилеристите" са готови да похарчат много за 25-годишния футболист, който има договор с "нерадзурите" до юни 2026 г.

"Арсенал проявява интерес към Лаутаро от дълго време. Не съм сигурен дали някога са правили твърда оферта.

Но със сигурност се говори за такава и мисля, че той е играч, за когото биха били готови да платят много пари", написа Браун в акаунта си в Туитър.

Мартинес се присъедини към Интер от аржентинския отбор Расинг Клуб през лятото на 2018 г. и оттогава се утвърди като ключов играч и един от водещите нападатели в Серия А.

Победителят от Световната купа 2022 с Аржентина записа 90 гола и 31 асистенции в 215 мача за "нерадзурите" във всички състезания, включително 16 гола и седем асистенции в 34 мача досега през сезона.

През последните няколко сезона Мартинес беше свързван с напускане на "Сан Сиро", но трансферът на нападателя, оценен на £70 милиона, в крайна сметка не успя да се осъществи.

Интер със сигурност ще предаде титлата си в Серия А на Наполи този сезон, като поражението с 1:0 от Болоня през миналия уикенд позволи на "партенопеите" да увеличат огромната си преднина на върха до 18 точки.

Мартинес изрази разочарованието си след загубата от Болоня и предложи лек намек, за да подскаже, че в близко бъдеще може да напускане.

"Би било погрешно да говоря твърде много в разгара на момента, но усещането, което имам в момента е, че няма да стигнем доникъде, играейки по този начин.

Трябва да бъдем по-постоянни, току-що изиграхме страхотен мач в Шампионска лига, пристигаме тук запалени и след това показахме това представяне.

"Трябва да вдигнем главите си и да продължим напред, защото така няма да стигнем до никъде. Ние сме на 18 точки зад Наполи, така че очевидно нещо не работи", заяви Мартинес.

Предполага се също, че Арсенал се е присъединил към Ливърпул в надпреварата за подписа на нападателя на Атлетик Билбао Нико Уилямс , който е изправен пред несигурно бъдеще с испанския клуб, тъй като му остават по-малко от 18 месеца от договора.

  Сподели
824