Арсенал се върна към победите и първото място (видео)


И. Ангелов

Арсенал се върна към победите и първото място (видео)

Астън Вила посрещна Арсенал в срещата от двадесет и третия кръг на английската Висша лига. Днес на "Вила Парк" двата тима се играха при 2:2 до последния момент, когато Арсенал вкара два бързи гола в добавеното време обърна за 4:2 и така изравни по брой мачове Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, като застана с 3 точки пред "гражданите" на първото място в таблицата.

В 5-ата минута днес Кеш избегна Зинченко и намери Уоткинс, той намери място да стреля през Салиба и откри за 1:0 за Вила. Арсенал отговори бързо и в 16-ата минута Сака изравни с удар през доста хора за 1:1.

Последва обаче гол на Коутиньо в 31-ата минута за 2:1 за домакините, както завърши първата част. В 56-ата минута Нкетиа нацели горната греда на противника и бе близо до изравняване. Това постигна Зинченко в 61-ата минута с удар по земя от границата на полето.

До 70-ата минута Арсенал имаше 10 удара за полувремето и не остави на домакините да стрелят нито веднъж. "Артилеристите" имаха възможности да обърнат срещата, и това се случи по сензационен начин чрез Жоржиньо. В 93-ата минута от далечна дистанция той изстреля мощен удар в горната греда на Еми Мартинез, топката се удари в главата на вратаря и влетя в мрежата като автогол за 3:2. Още 5 минути след това при корнер за Вила и когато и вратарят Мартинез бе в полето на Арсенал, "артилеристите" се справиха и организираха контра, в която Мартинели вкара на празна врата за 4:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
443