Ман Сити надви и прескочи Арсенал на върха


И. Ангелов

Ман Сити надви и прескочи Арсенал на върха

Арсенал посрещна Манчестър Сити в срещата от поредния двадесет и трети кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" гостите поведоха, допуснаха изравняване чрез дузпа и отново върнаха предимството си за да изравнят по точки противника след 2:1 и да прескочат на първото място по голове и с мач повече за момента. Сега Сити и Арсенал имат по 51 точки и зад тях е Ман Юнайтед с 46 т.

В 24-ата минута Сити поведе след голяма грешка на Томиясу, който от фланга опита да върне към вратаря и подаде на пътя на Де Брюйне, и той прехвърли Рамсдейл за 1:0. В 39-ата минута Нкетиа под ъгъл стреля по вратата на Едерсон, който го повали. От гол-линията Аке изчисти, а съдията посочи точката на дузпата и Сака изравни за 1:1 от дузпата. Точно преди почивката Сити бе близо до нов гол но гредата спаси Рамсдейл от удар на Родри с глава.

В 57-ата минута реферът даде дузпа и на Сити, но ВАР я отмени. Последваха още няколко опасности и в 72-ата минута Холанд пусна успоредна топка за Грилиш, която Гюндоган пропусна и крилото стреля през Томиясу, чието докосване отново заблуди вратаря за 2:1.

В 82-ата минута Де Брюйне взе и асистенция като напредна и намери Холанд в полето за 3:1 с нисък удар.

 

  Сподели
427