Де Хеа преминава в Юнайтед срещу 19,5 милиона евро


Н. Гавазов

Де Хеа преминава в Юнайтед срещу 19,5 милиона евро

Вратарят на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа е съобщил на съотборниците си, че той ще подпише с Манчестър Юнайтед. Тази вечер известният футболен журналист Джуилям Балаге, който работи за няколко испански и английски вестници и е редовен коментатор за Sky Sports, публикува декларация на официалния си сайт, в която съобщава, че Юнайтед ще обяви официално в понеделник подписването на договор с 20-годишният страж.

„Вратарят на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа се съгласи да подпише с Манчестър Юнайтед, след като двата клуба се разбраха за него да бъде заплатена сумата от 19,5 милиона евро. Сделката беше постигната преди около два месеца, като централно място в преговорите заемаше агент Хорхе Мендес. Въпреки това, играчът се нуждаеше от време, за да вземе окончателно решение по отношение на своето бъдеще", съобщава известният футболен капацитет на официалния си сайт.

„Де Геа вече е съобщил на съотборниците си, че заминава за да се присъедини към Манчестър Юнайтед и, че родителите му и неговата приятелка също ще се дойдат с него в Англия", допълва Балаге.

Новината за заминаването на Де Геа идва само ден, след като нападателят на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро заяви, че иска да напусне клуба през лятото. Освен това, Диего Форлан също може да напусне „Висенте Калдерон" и да се присъедини към Ал Васл, чиито треньор в момента е Марадона.

 

  Сподели
143