Трансферни новини за 24 май


Н. Гавазов

Трансферни новини за 24 май

Уважаеми читатели на FUTBOL TV, от днес до края на лятото стартира нашата нова рубрика „Трансферни новини", която ще има за цел в края на деня да обобщава новините от трансферния пазар в Англия. Динамиката на събитията е толкова голяма през лятото, че понякога човек не е в състояние да обхване в пълен обем случващото се. Целта на екипа на FUTBOL TV e в сгъстен вид да обобщи всички слухове и спекулации, които да предоставим на вниманието на нашите читатели.

- 32-годишният полузащитник на Фулъм Золтан Гера отказа да потвърди, че остава в отбора воден от Марк Хюз. Както е известно, унгарският футболист не един път през сезона изрази своето недоволство от липсата на достатъчна игрова практика и в момента иска гаранции от своя мениджър, че ще намира по-често място в основния състав.

- Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Черезо реагира бързо на днешното изявление на аржентинския нападател Серхио Агуеро, които пожела да бъде продаден, заявявайки, че „Кун е непродаваем".

- Нападателят на Тотнъм Роби Кийн призна, че през лятото той ще се окаже най-вероятно в клуб и въпреки, че има желание да продължи да играе във Висшата лига на Англия, не изключва възможността да защитава цветовете и на отбор от Чемпиъншип.

- 30-годишният нападател на Юнайтед Димитър Бербатов потвърди, че остава на „Олд Трафорд" с намерението да помогне на отбора си за спечелването на 20-та титла.

- Както съобщава испанската преса, Юнайтед ще обяви през следващата седмица официалното подписване с 20-годишният вратар на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа.

- В същото време аржентинският нападател на „дюшекчиите" Серхио Агуеро, който е свързван с Челси, изрази намерението си да напусне „Висенте Калдерон".

- 20-годишният полузащитник на Лил Еден Азар, който вчера беше обявен за Играч на годината в Лига 1 и от когото се интересуват Тотнъм и Ливърпул, обяви, че той ще остане в сегашния си клуб, с който има договор до 2015 година.

- Според думите на спортният директор на ПСВ Марсел Бранд, бразилксият вратар на Тотнъм Еурелио Гомеш му е съобщил, че иска да се завърне в клуба, където игра преди да подпише с „шпорите" през 2008 година.

- Реал Мадрид е заинтересован от подписването с френския защитник на Арсенал Саня, а в същото време Зенит е готов да заплати за Аршавин 7 милиона паунда.

- Арсенал ще освободи Бендтнер само срещу сумата от 9 милиона паунда.

- Марио Балотели заяви, че няма намерение да напуска Англия и остава да защитава цветовете на Сити.

- Астън Вила се интересува от услугите на левия защитник на Сити Уейн Бридж, който изкара сезона под наем в Уест Хем.

- Ювентус е готов да предложи 25 милиона паунда на Юнайтед за Нани

- Преговорите между Нюкасъл и Бартън завършиха днес с неуспех. Не е изключено мениджъра Алън Пардю да предложи играча за продан. В същото време „свраките" се интересуват от услугите на 21-годишния нападател на националния отбор на Сиера Леоне Тете Бангур, който е обявен неофициално за „новия Дрогба" и в момента защитава цветовете на шведския АИК.

По-интересните заглавия в някои от английските таблоиди:

Daily Express: Турция води преговори с Бенитес за треньор на националния отбор на страната.

The Guardian: Челси е уверен, че ще успее да привлече Хидинк

The Sun: Арсенал и Сити преследват Каналес

The Sun: О'Хара остава в Уулвс

Daily Mirror: Дрогба отива в Галатасарай

Daily Mirror: Ливърпул и Сити ще се борят за Агуеро

Daily Mirror: Тевес отива в Бока Хуниорис

Daily Mail: Бендтнер отива в Байерн Мюнхен

Следете тук всички финализирани актуални трансфери!

  Сподели
120