Сър Алекс бе избран от колегите си за Мениджър на годината


Н. Гавазов

Сър Алекс бе избран от колегите си за Мениджър на годината

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън след като получи наградата за Мениджър на годината в английската Висша лига, също така бе удостоен с приза Мениджър на година според версията на Асоциацията на мениджърите в лигата (LMA). Той получи тази награда заслугите си, както и са това, че преодоля границата от 2000 мача начело на оглавявания от него отбор.

В своята реч пред участниците в тържеството, Сър Алекс чрез телевизионна връзка заяви:

„Това е огромна чест за мен да бъда избран за най-добър от своите колеги и това беше фантастичен сезон за нас в най-трудното първенство на планетата", каза Сър Алекс от екрана.

На вечерята на LMA присъстваше и Карло Анчелоти, който в неделя бе уволнен от мениджърския пост на Челси и шотландският специалист побърза лично да засвидетелства уважението си към италианския специалист.

„Карло, ти си фантастичен човек и прояви огромно мъжество, идвайки на тази вечеря. Юнак!", допълни Сър Алекс.

Също така бяха определени и най-добрите мениджъри и във Футболната Лига - награди получиха наставника на Норич Пол Ламберт, кормчията на Брайтън Гус Пойет и мениджъра на Честърфилд Джон Шеридан.

„За мен е огромна чест да получа тази двойна награда. Сегашният сезон във Висшата лига се оказа много напрегнат и аз искам да поздравя и останалите мениджъри, както в нашата лига, така и в останалите дивизии за фантастичната работа, която вършат", завършва наставника на Юнайтед.

„Постиженията на Сър Алекс в този сезон, както лично за него, така и за Манчестър Юнайтед са просто невероятни. LMA също така му е изключително благодарна за усилията, които той полага към нашата организация и нейните членове. От името на всички присъстващи тук, ние пожелаваме на Сър Алекс и Манчестър Юнайтед победа в предстоящия финал в Шампионската лига на „Уембли". Това ще бъде огромно постижение, ако успеят да спечелят трофея в сърцето на Англия", заяви от своя страна президента на LMA Хауърд Уилкинсън.

 

  Сподели
78