Бендтнер обяви че напуска Арсенал


Н. Гавазов

Бендтнер обяви че напуска Арсенал

Нападателят на Арсенал Никлас Бендтнер е решил след края на сезон 2010/11 да определи своето бъдеще. Неговият баща и агент - Томас Бендтнер разкри днес пред медиите, че синът му е разочарован от статута си на резерва в лондонския клуб и е готов да си тръгне от "Емирейтс" и да премине в отбор, в който ще получава доста повече шансове за изява.

Както е известно, 23-годишният футболист не успя да се пребори за място в стартовия състав на „артилеристите" и не един път изразяваше своето недоволство от този факт. В рамките на Висшата лига на Англия, датският национал само три пъти започна като титуляр, тъй като Арсен Венгер предпочита да пуска Робин ван Перси вместо него.

"Никлас на 100% е отворен за предложения от други клубове. Той вече взе решението и уведоми Арсенал. Никлaс трябва да играе повече в стартовия състав и поради това, за негово съжаление трябва да си тръгне. Той изчака да завърши сезона, за да не създава напрежение и никой да не може да го обвинява, че не се бори за титулярното си място. Към него съществува сериозен интерес от страна на немски и английски клубове. Преди време Байерн се оглеждаше за него, което не е никак лошо. Слуховете за внимание от страна на Астън Вила не отговарят на истината", заяви Томас Бендтнер за The Mirror.

 

  Сподели
78