Венгер: Разберете, че е трудно всеки сезон да си сред лидерите


Н. Гавазов

Венгер: Разберете, че е трудно всеки сезон да си сред лидерите

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели своите впечатления от равенството 2:2 с Фулъм в мач от 38 кръг на Висшата лига на Англия и също така даде своето становище за изминалия сезон. Както е известно, с гол на Уолкът минута преди края на редовното време „артилеристите" успяха да избегнат загубата във вчерашния двубой, след като преди това на два пъти домакините повеждаха в резултата. В крайна сметка Арсенал завърши сезона на четвърто място, след като в края на кампанията си позволи да бъде изпреварен от Манчестър Сити.

„Играта беше посредствена, а разочарованието от четвъртото място - голямо. Особено, когато си представиш, че само преди три седмици имахме шанс да спечелим титлата. Загубихме и третото място, от което съм много разочарован. Футболистите ми играят с невероятно себераздаване на терена, но многочислените разочарования удариха по отбора. Изиграхме 58 мача, от тях Фабрегас проведе 22, ван Перси 18 или 19, а Вермален 4или 5. В ключовите моменти не успяхме да съберем най-силния си състав", заяви Венгер за Sky Sports.

"Искам да благодаря на нашите фенове, които ни подкрепяха през целия сезон, но сега те са разочаровани, както и аз. Но нека не изпадаме в крайности. Разберете един път завинаги, че е много трудно всеки сезон да завършваш сред лидерите. Трябва да гледаме на нещата реално и да се разбере, че не можем също така да хвърляме пари за играчи. Не може да си позволим за един играч да заплатим 50 милиона паунда, дори да усилим състава и това трябва да се знае от всички. Не знам какво е изхарчено до този момент, но ще вземем футболисти, само от които имаме нужда. Това е правилната позиция според мен", завършва наставника на Арсенал.

 

  Сподели
107