Хидинг, Моуриньо и Боаш фаворити за поста на Анчелоти


Н. Гавазов

Хидинг, Моуриньо и Боаш фаворити за поста на Анчелоти

Гус Хидинк, Вилаш Боаш и Жозе Моуриньо са имената, които оглавяват списъка на Роман Абрамович за наследник на Карло Анчелоти, съобщават медиите в Англия. Както е известно, италианският специалист бе уволнен от мениджърския пост на лондончани, само два часа след загубата от Евертън с 0:1, в последен мач от сезона, който се оказа най-лошия откакто руския олигарх закупи клуба през 2003 година.

Гус Хидинк остава цел номер едно за наставник на Челси, но също така, според различни източници Абрамович и Моуриньо вече са изгладили неразбирателствата, които имаха през 2007 година и които доведоха до отстраняването на Специалния. Според Daily Mail, Моуриньо, който все още е любимец на „сините" фенове, вече е имал контакти със собственика Роман Абрамович.

Другото име, което се спряга за евентуален наследник на Анчелоти е сегашният старши-треньор на Порто Вилаш Боаш, който обаче има клауза в договора си, според която откупната му цена е 15 милиона евро - достатъчна, за да затрудни който и да е европейски клуб.

 

  Сподели
115