Сър Алекс: Не сме велик отбор? Фантастична глупост!


Н. Гавазов

Сър Алекс: Не сме велик отбор? Фантастична глупост!

Противно на очакванията на футболната общественост, мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън не заложи на резервите в мача с Блекпул и зрителите на „Олд Трафорд" видяха на терена много от играчите, които ще играят следващата седмица с Барселона. Шотландският специалист обясни действията си и даде да се разбере, че е нямал никакво намерение воденият от него тим да губи дори нищо не значещ мач. Както е известно, в двубой от 38 кръг на Висшата лига на Англия, шампионите победиха Блекпул с 4:2 и изпратиха „мандарините" обратно в Чемпиъншип.

„Това е много велико чувство! Особено от това, че нашия отбор спечели повече шампионски титли, от който и да е друг. Това е значима страница в историята ни и чудесно продължение на нашите традиции, така че аз съм доволен от резултатите", заяви Сър Алекс в интервю за Magic1152.

"Честно казано, няколко седмици назад аз дори не можех да помисля, че ще спечелим първенството с толкова голяма разлика. Всеки един футболист от отбора ми заслужава похвала, защото тези момчета дадоха максимума от себе си. Убеден съм, че всеки един от тях заслужаваше тази победа, защото със съвместни усилия постигнахме невероятни резултати", продължава шотландският специалист.

„От всички страни само говорят, че това не е велик отбор. Фантастична глупост! Да спечелиш такъв труден шампионат - това е велико постижение. Ние направихме всичко, за да постигнем тази цел. Да, не играхме много добре при гостуванията си, но домашната ни форма беше просто фантастична. Четири гола срещу Блекпул, седем срещу Блекбърн, пет с Бирмингам....на този стадион загубиха Челси, Ливърпул, Арсенал и Тотнъм. Съгласете се, че това не са последните отбори в класирането и аз спокойно мога да кажа, че резултатите ни у дома не са толкова далече от идеалните", продължава Сър Алекс.

„Мисля, че сега, както никога досега аз мога да кажа, че ние сме най-силният отбор. Предполагам, че за следващият мач с Барселона ще разгледам 4-5 варианта на състава и съм уверен, че нито един от футболистите ми няма да ме подведе", завършва мениджъра на Юнайтед.

 

  Сподели
95