Оуен Харгрийвс напусна Манчестър Юнайтед


И. Ангелов

Оуен Харгрийвс напусна Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед преразгледа случая на Оуен Харгрийвс и реши да не предлага нов контракт на полузащитника. Това почти сигурно слага край на кариерата на халфа, след като той преживя ужасни контузии на колената си. 30-годишният успя да изиграе само 39 срещи за "Червените дяволи", като престоят му бе 4 сезона.

Mail Online цитира: "Това бе трудно решение, като се вземе предвид колко труд положи той, за да се завърне в игра," заяви Алекс Фъргюсън. "Но така решихме с надеждата, че той ще може да възроди кариерата си на друго място." 

Новините ще са горчиви за Харгрийвс, който избухна на квалификациите за Световното през 2006 година за Англия, като тогава бе един от най-добрите в отбора. Представянията му накараха Фъргюсън да даде над 17 милиона лири, за да го привлече от Байерн Мюнхен през 2007 година, където той спечели 4 пъти лигата и има един европейски медал от 2001 година. Но проблемите, които се появиха през втория му сезон на "Олд Трафорд" не можаха да бъдат преборени дори от най-големите специалисти в областта.

  Сподели
171