Фърги: Берба никога не се оплака, че е резерва на Чичарито


И. Ангелов

Фърги: Берба никога не се оплака, че е резерва на Чичарито

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън твърди, че Димитър Бербатов е щастлив в клуба и не се оплаквал, че през по-голямата част от сезона е резерва. Шотландецът призна, че се е изправял пред дилема винаги, когато избира атакуващите си футболисти този сезон. Всичко това поради добрата форма на Хавиер Ернандес.

"Възходът на Хавиер Ернандес направи така, че трудно бих го оставил извън състава. Неговите представяния, голове, свежест и скорост са фантастични. Димитър разбира това. Никога не се оплаква. Ще играе в неделя и да се надяваме, че ще завърши топ реализатор."

Фъргюсън похвали и Едвин ван дер Сар, който ще е капитан на тима в последния си мач на "Олд Трафорд" преди да се пенсионира: "Той беше фантастичен. Абсолютна сензация. Професионализмът и отдаденоста на Едвин бяха страхотни. В тренировките вратарят се различава от останалите. Трябва да се хвърляш за топките в краката на футболистите, да спасяваш удари, да избиваш. Трудно ще е за нормален човек да прави такива неща на над 40-годишна възраст. Но той е специален. Има нещо в него. Имаше и страхотна кариера. Спечели 4 титли с нас, а на "Уембли" ще е петият му финал за Шампионска лига. Освен това има най-много мачове за Холандия. Той се отказва докато е на върха."

  Сподели
296