Ман Юнайтед с три крачки към финала


И. Ангелов

Ман Юнайтед с три крачки към финала

Нотингам Форест посрещна Манчестър Юнайтед в първия кръг от полуфиналната фаза на Купата на лигата в Англия. След като вчера Нюкасъл надви на гости Саутхемптън минимално, днес "червените дяволи" спечелиха с 3:0 на гости на "Сити Граунд" за да доближат финала, също, преди обратните срещи на "Сейнт Джеймсис Парк" и "Олд Трафорд", съответно.

В 6-ата минута днес човекът във форма Маркъс Рашфорд откри резултата, като превзе цялата половина на противника и стреля през Хенеси за 1:0. В 22-ата минута след грешка на нападателя и бърза контра на Форест, Съридж вкара през Де Хеа, но ВАР отмени гола заради минимална засада.

Последваха няколко добри положения пред Антони, а в 45-ата минута негово воле бе избито от вратаря на пътя на Ваут Вегхорст, който с външната част на крака завърши за 2:0 и вкара първия си гол с екипа на Манчестър Юнайтед.

Във втората част домакините не показваха желание да се върнат в срещата, и в 54-ата минута горната греда спаси Хенеси от нов гол от Ериксен. Тен Хаг замени и Рашфорд с Гарначо тук за да съхрани най-важния си играч.

След спокойно полувреме в 89-ата минута Бруно Фернандеш оформи 3:0 като бе намерен на границата на полето от Еланга и завърши отново през Хенеси без подготовка.

  Сподели
533