Дуото на Юнайтед грабна наградите за сезона на Висшата лига


И. Ангелов

Дуото на Юнайтед грабна наградите за сезона на Висшата лига

Мениджърът и капитанът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън и Неманя Видич бяха избрани за Мениджър и Играч на сезона в Англия. Сър Алекс печели наградата след като изведе своите до рекордна 19-та титла. Централният бранител Неманя Видич е в невероятна форма този сезон, като оправда решението на Фъргюсън да носи капитанската лента за "Червените дяволи".

Вездесъщият защитник бе инструментален за спечелването на титлата този сезон, като червените са допуснали само 35 гола досега. Освен това Видич има и 5 гола след като се доказва като номер едно във въздуха. И през тази кампания отборът на Алекс Фъргюсън поставяше стандартите за всички останали, като постигна 24 поредни мача без загуба между август и февруари. Това ги постави в позицията на лидер в първенството.

Рекордът у дома на Юнайтед е без нито една загуба - 17 победи и 1 равен, и това е ключово за титлата. Всички отбори от така наречената Топ 4 бяха победени, включително миналият шампион Челси, като Видич вкара победен гол за 2:1. 

Сър Алекс поставя рекорд и в печеленото на приза за Мениджър на сезона. Това е неговото 10-то отличие. За Видич това е негово второ. Наградените се избират от Комисията по награждаване на ФА, феновете и медиите.

  Сподели
173