Холанд с три гола и рекорди срещу Уулвс


И. Ангелов

Холанд с три гола и рекорди срещу Уулвс

Манчестър Сити посрещна Уулвърхемптън Уондърърс в срещата от поредния двадесети кръг на английската Висша лига. Днес на стадион "Етихад" домакините спечелиха с 3:0 след три гола на сметката на нападателя Ерлинг Халанд. Това е неговият четвърти хетрик за сезона в мач номер 19 с Ман Сити, с което той подобрява рекорда на Рууд ван Нистелрой за достигане на 4 хетрика, като холандската легенда го направи след над 60 мача с Манчестър Юнайтед.

В 40-ата минута бе вкаран първият гол днес когато Марез напредна от дясно, върна за Де Брюйне и той намери главата на Холанд за 1:0.

След почивката в 50-ата минута Гюндоган спечели дузпа и Холанд оформи 2:0. Малко след това в 54-ата Марес намери отново нападателя за 3:0 след грешка на вратаря Са.

Това бе гол номер 18 за нападателя във Висшата лига за 11 срещи на "Етихад" (25 с гостуванията). Никой играч не е вкарвал повече в един сезон в лигата на домашния терен на "гражданите", като за момента той води на Агуеро от 2011-12 с 2 гола, а се намираме едва в средата на кампанията.

  Сподели
512