The Mirror: Юнайтед е на крачка от Давид де Хеа


Н. Гавазов

The Mirror: Юнайтед е на крачка от Давид де Хеа

Както съобщава в днешния си брой The Mirror, Манчестър Юнайтед е на крачка от подписването с вратаря на Атлетико Мадрид Давид де Хеа - след като, сам 20-годишният играч потвърди, че през лятото ще напусне „Висенте Калдерон", испанският клуб по принцип е приел предложението на шампиона на Англия, което е в размер от 16 милиона паунда.

Както е известно, по-рано през тази седмица мениджъра на „червените дяволи" Сър Алекс съобщи, че целта му е да подпише с минимум трима нови играчи, а приоритет е привличането на нов вратар, след като Едвин ван дер Сар ще завърши кариерата си след края на настоящия сезон.

Позитивните преговори с представителите на Де Хеа са били проведени преди време и въпреки, че според испанската преса все още сделката не е оформена, на практика Манчестър Юнайтед е уверен, че ще подпише с вратаря, който не зависимо от своята възраст е един от най-добрите в Европа на този пост.

Подписването с Де Хеа може да се окаже начало на мащабна трансферна кампания от страна на „червените дяволи" през идващото лято и според някои оценки, Сър Алекс ще има на свое разположение повече от 60 милиона паунда за нови играчи. Тази информация бе потвърдена вчера и от изпълнителният директор на клуба Дейвид Гил, който обеща, че Юнайтед ще бъде необичайно активен през лятото.

 

  Сподели
126