Юнайтед обърна Ман Сити на Олд Трафорд


И. Ангелов

Юнайтед обърна Ман Сити на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед посрещна Манчестър Сити в дербито от осемнадесетия кръг на Висшата лига. Днес на "Олд Трафорд" гостите поведоха, но допуснаха обрат във втората част за крайното 2:1, с което Юнайтед застава на трето място с 38 точки, Сити води с 39 на втора позиция и Арсенал е далеч напред с 44 т. на върха.

До почивката голове нямаше, но Рашфорд пропусна две големи възможности да се разпише през Едерсон. На почивката Тен Хаг замени Марсиал в нападението на домакините и включи Антони на крилото, докато Рашфорд зае мястото на нападателя.

В 57-ата минута пък Грилиш замени Фоден за "гражданите" и именно той 2 минути след това се оказа на върха на центриране на Де Брюйне и с глава матира Де Хеа за 1:0.

Последва включване на Гарначо от Тен Хаг на мястото на Ериксен, и младежът дейно започна да използва левия фланг за атаки. В 78-ата минута нередовен гол бе отменен за домакините, преди малко след това Касемиро да изведе Рашфорд в позиция на засада към дъгата. Нападателят обаче не игра с топката и Бруно се включи от редовна позиция за да завърши за 1:1.

В 82-ата минута Гарначо от ляво центрира ниско и Рашфорд завърши през краката на вратаря за 2:1, с което Юнайтед реши срещата.

  Сподели
962