Холуей: Как смеете да говорите по този начин на Сър Алекс!


Н. Гавазов

Холуей: Как смеете да говорите по този начин на Сър Алекс!

Мениджърът на Блекпул Йън Холуей предприе яростна словесна атака по адрес на ръководството на Висшата лига на Англия, заявявайки, че футболните чиновници с радост очакват момента, когато оглавяваният от него отбор напусне елита. По такъв начин, наставникът на „мандарините" отговори на намеците от страна на футболните чиновници, че Манчестър Юнайтед ще бъде наказан в случай, че в неделя в последния си мач от сезона „червените дяволи" излязат с отслабен състав.

Както е известно, Юнайтед, който няма загуба на собствен терен и вече спечели 19-та рекордната титла се готви за финал в Шампионската лига, където ще срещне отбора на Барселона. Опасенията на футболните чиновници са, че Сър Алекс ще излезе с резервния си отбор и по такъв начин може да загуби двубоя с Блекпул, което би повлияло върху крайното класиране в първенството.

„За всички тях ще бъде огромно облекчение, ако ние загубим и напуснем Висшата лига на Англия. Но аз няма да се съобразявам повече с тях. Възмутен съм. Възмутен съм, защото Сър Алекс е победител и той има интерес да побеждава във всеки мач. Този човек има право да избира своя състав по своя преценка и никой няма право да поставя решенията му под съмнения и контрол", заяви Холуей за Sky Sports.

"Вижте само неговите достижения! Тези хора, които управляват футбола навярно живеят на друга планета. Те си мислят, че ние можем да победим Юнайтед само в случай, че те пуснат резервния си отбор. Каква шега! Не сме можели да победим „червените дяволи"....радвам се, че не отивам на работа с тази мисъл, в противен случай, никога нямаше да повишим класата си и ако слушах някого, досега да сме се върнали в Чемпиъншип", допълва наставника на Блекпул.

„Подобно отношение ме оскърбява. Лично мен и моя клуб, както и Манчестър Юнайтед. Как смеете да говорите по този начин на Сър Алекс! Та вие не виждате ли колко главозамайващо върти играчите си! Нима не виждате, как той постига своите успехи? Я попитайте Шалке, мислят ли те, че против тях игра „слабият" Юнайтед?", продължава Холуей.

„В неделя ще се опитаме да направим и невъзможното и ако се получи, това ще е идеално за нас. Никой не е побеждавал на „Олд Трафорд", но ако го направим, тях ще ги накажат, защото ние сме безполезен отбор", завършва разяреният наставник на Блекпул.

 

  Сподели
77