Нани бе избран за играч на сезона


И. Ангелов

Нани бе избран за играч на сезона

Преди минути завърши церемонията на Манчестър Юнайтед по награждаване на футболисите за представянето им през сезона. Младият нападател на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес бе избран от феновете за играч на сезона още в първия си сезон за клуба. В дебютния си сезон младежът вече има толкова попадения, колкото и топ реализатора на клуба за сезона - Димитър Бербатов. По този начин той печели сърцата на привържениците на клуба.

Чичарито бе много благодарен на церемонията по награждаването, като особено акцентира над своята благодарност на Сър Алекс, феновете и тима си, както и семейството му, което го подкрепя в Англия

На церемонията бе гласуван и гол на сезона за Юнайтед. Димитър Бербатов отстъпи с гола си срещу Ливърпул на Уейн Рууни, който забоде страхотен ножичен удар на Манчестър Сити. За Играч на сезона за резервите бе избран младият Гил, а за най-добър в академията Тъниклиф.

Най-престижната награда - Играч на сезона за Манчестър Юнайтед, гласувана от самите футболисти спечели Нани. Той бе обявен от самия Сър Алекс Фъргюсън, с чиято реч FUTBOL TV ще ви запознае по-късно днес. Португалското крило направи истински фурор през сезона, вкарвайки повечето от головете си извън наказателното поле със слабия си крак. Освен всичко това той води в асистенциите и се нарежда на историческа позиция.

"Фокусирах се да работя много и да се развивам като играч. Радвам се, че помогнах за спечелването на трофей този сезон. Всяка година гледам да подобря играта си, а този съм особено щастлив, че подадох за толкова попадения и подобрих изцяло представянето си. За финала на Шампионска лига ние ще подходим със самочувствие, защото чувстваме, че може да спечелим. Всички си мислят това."

  Сподели
225