Клоп: Брентфорд игра поради начина, по който съдията свири


Н. Гавазов

Клоп: Брентфорд игра поради начина, по който съдията свири

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп коментира поражението на тима в мача от 19-ия кръг на шампионата на Англия с Брентфорд (1:3). По-конкретно специалистът остана недоволен от съдийството в тази среща.

"Третият гол не трябваше да се зачита толкова просто! Да се ​​опитвам да говоря със съдиите за това е като да се опитвам да говоря с моята микровълнова печка. Брентфорд можеше да диктува мача поради начина, по който съдията свири. Те разшириха правилата. Ето защо наистина е трудно. VAR се покрива от фразата "неясно и неочевидно“. Съдията трябва да обясни това. Имахме среща преди началото на сезона. За такова поведение на играч съдията трябва да свири. Той не го направи. Не очаквам нищо в наша полза. Има причина, поради която Брентфорд е толкова успешен в атакуващите статични положения, а не в защитата“, заяви Клоп.

При третия гол защитникът на Ливърпул Ибрахима Конате влезе в битка с Браян Мбемо, след което се озова на тревата, а камерунският нападател прати третата топка във вратата на тима на Клоп.

Отборът на Юрген Клоп е на шесто място във Висшата лига след 17 мача, с 28 точки. Хората  на Томас Франк заемат седмата позиция и имат 26 точки.

  Сподели
898