Арсенал завърши годината с голове и победа (видео)


И. Ангелов

Арсенал завърши годината с голове и победа (видео)

Брайтън посрещна Арсенал в срещата от седемнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес гостите на "АМЕКС Стейдиъм" спечелиха срещата с 4:2 във вълнуващ двубой, който поставя лидера в таблицата на дистанция от 7 точки над преследвача Манчестър Сити.

Още във 2-ата минута Сака откри резултата за 1:0 и събра 6 гола и 6 асистенции за сезона. Само Ерлинг Холанд (24), Иван Тоней (15) и Хари Кейн (14) са замесени в повече попадения. 

В 39-ата минута Одегор с красиво полуволе завърши избита топка за 2:0 от границата на полето. Веднага след подновяването на второто полувреме Нкетиа вкара и за 3:0 при една контра, центриране на Мартинели и избиване на Санчез към нападателя. Може би тук последва отпускане защото Брайтън върна в 65-ата минута чрез Митома с фалцов удар за 3:1.

В 71-ата минута Мартинели отново даде аванс за "артилеристите" като се възползва в края на една контра когато домакините хвърлиха хора в нападение - 4:1. Последва натиск на Брайтън до края и два вкарани гола. Първо в 77-ата минута след грешка на Салиба се разписа Фъргюсън за 4:2, а малко след това отново Митома матира Рамсдейл, но ВАР отмени попадението му заради засада.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
498