Сър Алекс влезе отново в конфликт с ФА


Н. Гавазов

Сър Алекс влезе отново в конфликт с ФА

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън открито демонстрира растящото недоволство сред футболната общественост от провежданата политика от Футболната асоциация на Англия (ФА), отказвайки да даде обяснения по повдигнатите му по-рано обвинения в неподобаващо поведение, свързано с коментариите му по адрес на арбитъра Хауърд Уеб.

Както е известно, в навечерието на дербито с Челси, шотландският специалист заяви, че рефера е най-добрия в Англия и същевременно изказа опасения, че негови грешки могат да окажат голямо влияние върху изхода на двубоя.

Независимо, че думите на мениджъра на Юнайтед бяха безобидни, те противоречат на правилото Е3, което забранява всякакви коментарии по адрес на арбитрите преди мачове и в тази връзка ФА повдигна обвинение срещу Сър Алекс, на които той трябваше да отговори до 16:00 часа в понеделник.

Наставникът на „червените дяволи" обаче се ограничи да изпрати само писмо, в което е уведомил комисията, че няма да отговаря на никакви обвинения, изразявайки по този начин своето отношение към поредицата абсурдни решения на ФА напоследък.

Отказът му да отговаря на обвиненията означава, че шотландският специалист признава собствената си вина. Какъв ще бъде изходът на цялата история не става ясно, но според специалистите, Сър Алекс може да отнесе солидна глоба.

 

  Сподели
89