Ливърпул взе точките от Вила Парк (видео)


И. Ангелов

Ливърпул взе точките от Вила Парк (видео)

Астън Вила посрещна Ливърпул в срещата от шестнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Вила Парк" гостите спечелиха с 3:1 след голове на Мохамед Салах, Върджил ван Дайк и Стефан Байчетич. Трите спечелени точки поставят "червените" на шеста позиция на точка зад Манчестър Юнайтед.

След силно начало днес Ливърпул поведе чрез Салах, който в 5-ата минута от близо завърши подаване на Робертсън за 1:0. Последва голямо положение пред Бейли, а след това Матип вкара от подаване на Арнолд, но от засада, която беше отчетена.

В 37-ата минута Салах с много усилия запази една топка в игра и се отчете с асистенция за Ван Дайк и 2:0.

Втората част започна силно за Вила, като домакините вкараха с първата атака чрез Уоткинс, който завърши подаване с пета на Буендиа, но от позиция на засада и голът не бе зачетен. Въпреки това нападателят се разписа в 59-ата минута с глава за 2:1.

В 79-ата минута Клоп замени Хендерсън с Байчетич, и той вкара първият си гол във Висшата лига минута след това като довкара избития удар на Нунез за 3:1. Ситуацията не беше лесна след като вратарят Олсен и Мингс бяха срещу младока.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
415