Юнайтед готви най-голямата чистка от 1995 година насам


Н. Гавазов

Юнайтед готви най-голямата чистка от 1995 година насам

Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед, замисля най-голямата чистка от 16 години насам, съобщава сензационната новина Daily Mail. Както е известно, вчера изпълнителният директор Дейвид Гил съобщи за BBC Radio 5, че Пол Скоулс най-вероятно ще последва Гари Невил и ще прекрати кариерата си през лятото. Още осем души вероятно ще си заминат след края на сезона. Това ще бъде най-сериозната промяна в тима, след 1995 година, когато едновременно си тръгнаха Марк Хюз, Пол Инс и Андрей Канчелскис.

Почти сигурно Томаш Кушчак ще бъде натирен, който с колебливите си изяви срещу Блекбърн доказа, че няма място в отбора. Холандският страж Едвин ван дер Саар пък вече обяви, че се отказва от активния футбол, въпреки опитите на съотборниците му да го убедят да остане. Според изданието, твърде вероятно е Майкъл Оуен да не получи предложение за нов договор.

Договорът на Оуен Харгрийвс изтича през лятото, като най-доброто, на което може да се надява, е споразумение, при което възнаграждението ще зависи от играта на полузащитника.

Под въпрос е и Димитър Бербатов, който въпреки, че е голмайстор на Висшата лига на Англия, загуби титулярното си място за сметка на дуета Чичарито - Рууни. Уес Браун, Дарън Гибсън и Джони Еванс ще бъдат освободени, ако за тях се появят подходящи оферти.

 

  Сподели
87