Венгер и Анчелоти скочиха в защита на Сър Алекс


Н. Гавазов

Венгер и Анчелоти скочиха в защита на Сър Алекс

Арсен Венгер и Карло Анчелоти побързаха да защитят мениджъра на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, след като той бе обвинен от Футболната асоциация на Англия за неправилно поведение по отношение на Хауърд Уеб, съобщава новината Teamtalk. Както е известно, шотландският специалист се притесняваше от евентуални грешки на рефера преди решителния двубой между Челси и Юнайтед на стадион „Олд Трафорд" миналата седмица, спечелен от домакините с 2:1.

Когато шотландецът каза, че за него Уеб е „най-добрият рефер", той наруши правилото на футболната асоциация (ФА) Е3 и игнорира писменото предупреждение, което бе разпратено по всички клубове миналия октомври. Това означава, че Сър Алекс отново е изправен пред наказание, след като съвсем скоро претърпя наказание от 5 мача заради коментарите си за съдийството на Мартин Аткинсън по време на мача между Челси и Юнайтед на първи март.

„Мисля, че той се изказа положително за Уеб. Не мисля, че се опита да окаже натиск върху съдията. Лично аз съм изненадан от това тяхно решение", заяви Карло Анчелоти. Всъщност, италианският специалист трябва да е щастлив, че не получи наказание, защото преди този мач той също изказа подобни коментари, но интересното е, че от ФА не предприемат нищо срещу мениджъра на Челси.

"Това бе шок за ФА. Те не са свикнали той да е толкова благоразположен. Но и той има право на мнение. Според мен не е голям проблем да споделиш, че някой е добър. Аз не бих го наказал за нещо такова", заяви от своя страна мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.

Както е известно, днес ФА обяви ново дисциплинарно производство срещу Сър Алекс, само час, след като той даде задължителната си пресконференция преди утрешния мач с Блекбърн. Основното обвинение е, че шотландският специалист игнорира правилата, които бяха установени преди седем месеца.

„Предварителните коментарии по отношение на определени служители, които трябва да обслужват дадена среща - косвено или лично, се считат от ФА за неправилно поведение, в нарушение на член Е3. Ние искаме да стане ясно, че всяко нарушение на правилата по отношение на всякакви коментарии в медиите, може да доведе до дисциплинарни наказания", се казва в писмото, което ФА изпрати днес на Сър Алекс.

 

  Сподели
92