9 милиона паунда си разделят Бербо и компания при дубъл


Н. Гавазов

9 милиона паунда си разделят Бербо и компания при дубъл

Футболистите на Манчестър Юнайтед ще могат да си разделят солидната премия от 9 милиона паунда, ако успеят да спечелят през настоящия сезон два турнира - Шампионската лига, където на финала излизат срещу Барселона и Висшата лига на Англия, където три кръга преди края са лидери с три точки пред Челси, с който в неделя ще се срещнат на „Олд Трафорд", пише Sun.

Според контрактите на играчите на Юнайтед, големи бонуси са предвидени при победи в различните турнири. Така например играчите, които играят в мачовете от англиската Висша лига получават по 1500 паунда за всяка спечелена точка, а това означава 4500 лири на човек при победа на отбора. Към момента "червените дяволи" имат 73 точки в шампионата, и в случай, че те спечелят оставащите си три мача, общите премиални ще възлязат на 2 214 000 паунда. Освен това, за спечелване на титлата клубът ще изплати допълнително около 1 милиона паунда, които ще бъдат разпределени в зависимост от количеството изиграни мачове.

В Шампионската лига играчите на Сър Алекс получават по 15 000 лири за участието си в груповата фаза и по 20 000 лири за всяка победа в плейофите. Това означава, че при победа над Барселона на "Уембли",  "червените дяволи" ще получат около 2.5 милиона паунда.

 

  Сподели
126