Арсенал удари Ливърпул на Емирейтс


И. Ангелов

Арсенал удари Ливърпул на Емирейтс

Арсенал посрещна Ливърпул в дербито от деветия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините спечелиха с 3:2 за да задържат първата си позиция в таблицата с 1 точка над Манчестър Сити, докато Ливърпул остава в средата на таблицата на 14 точки от върха на класирането.

Още преди да изтече минута игра днес домакините поведоха когато Одегор пусна топка през защитата при бърза контра и Мартинели матира Алисон за 1:0. В 34-ата минута Диаз създаде гол за Даруин Нунез и 1:1. Малко след това обаче Диаз бе заменен поради контузия от Фирмино. Това доведе до 6 минути продължение на тази част, и точно преди последния сигнал Арсенал поведе с 2:1 когато Мартинели с топка от ляво намери Сака сам срещу вратата.

На почивката Клоп замени и Александър-Арнолд с Джо Гомез принудително. В 53-ата минута Ливърпул отново се върна до 2:2 когато Жота изведе Фирмино за удар покрай Рамсдейл.

В 74-ата минута много интензивна атака на Арсенал задържа Ливърпул в наказателното поле дълго време, и Жота повали Жезус в един момент, което бе дузпа. Зад бялата точка застана Сака и той вкара с добро изпълнение за 3:2.

  Сподели
928