Резултатността на Холанд плаши Гуардиола


Н. Гавазов

Резултатността на Холанд плаши Гуардиола

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че е уплашен от представянето на нападателя Ерлинг Холанд.

Неделното дерби срещу Манчестър Юнайтед бе третият пореден мач от Висшата лига, в който Холанд отбеляза хеттрик. В същото време Ерлинг записа още две асистенции.

По този начин Холанд отбеляза 17 гола за Сити този сезон във всички турнири, а след победата с 6:3 Гуардиола похвали норвежкия нападател.

"Неговото представяне говори само за себе си. Той го направи, преди да дойде тук. Не е като да играем по специален начин. Винаги се опитваме да му помогнем. Имаме това невероятно усещане, че той винаги е гладен и нетърпелив да се бие. Неговото представяне е смущаващо, честно казано.

Разбира се, уменията на съотборниците около него му помагат да вкарва голове. Но аз не съм го учил на нищо за това, което прави. Той притежава невероятен инстинкт, когато влиза в наказателното поле и отива към топката, а това е при него от майка му и баща му. Той се е родил с него, а ние само можем да му помагаме да вкарва повече голове.

Това, което Ерлинг направи днес, той го е правил в Норвегия, Австрия и Германия. Това е реалността. Той дойде тук и осъзна: "О, тези момчета, моите партньори, тичат като животни и аз също трябва да го направя".

Той бе много активен напоследък и това ми харесва. Той каза: "Предпочитам да докосна топката пет пъти и да вкарам пет гола“. На мен това не ми харесва, защото искам той повече да докосва топката. Радвам се започна повече да участва в играта, но не забравяйте, че основният му талант е да изпраща топката в мрежата“, заяви Гуардиола.

  Сподели
945