Ман Сити разби Юнайтед, Холанд с още рекорди (видео)


И. Ангелов

Ман Сити разби Юнайтед, Холанд с още рекорди (видео)

Манчестър Сити посрещна Манчестър Юнайтед в срещата от осмия кръг на Висшата лига между двата отбора. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините тотално доминираха и още преди почивката водеха с 4 гола. Във втората част Сити отслаби състава малко след като реши мача и срещата завърши при 6:3.

След няколко опасности за Сити още след първия сигнал днес резултатът бе открит в 8-ата минута от Фил Фоден. Той завърши ниско подаване от ляво на Силва в ъгъла над Де Хеа за 1:0. В 18-ата минута от пряк-свободен удар на дъгата Гюндоган намери гредата встрани от Де Хеа.

В 34-ата минута 2:0 направи Ерлинг Холанд. Той завърши с глава перфектно подаване на Де Брюйне от корнер след като бе пазен от Ериксен. 3 минути след това Де Брюйне отново изведе Халанд зад защитата и той завърши за 3:0. 

Последваха принудителни смени за двата тима след като Уокър и Варан се контузиха за двата тима и бяха заменени от Серхио Гомез и Виктор Линдельоф. Преди почивката обаче имаше време за още голове и в 44-ата минута при изключителна игра на Де Брюйне по фланга топката стигна средата и левия фланг, от където Холанд центрира ниско за Фоден и 4:0.

Втората част започна по-добре за гостите с гол на Антони от дистанция за 4:1, но в 65-ата минута Холанд стигна до хетрик при подаване от ляво към дузпата на Гомез и удар без подготовка за 5:1. Нападателят стана първият играч в историята с три поредни хетрика в трите последни домакински мача на отбора си. Холанд подобри и рекорда на Майкъл Оуен за най-бързо достигнати 3 хетрика - в само 8 кръга.

В 72-ата минута дойде и хетрика на Фил Фоден след ново подаване на Холанд за 6:1. Последваха 4 смени на Пеп Гуардиола които отслабиха неговия състав, и в 83-ата минута един избит удар на резервата Фред бе довкаран за 6:2 от друга от резервите на Тен Хаг - Марсиал.

В 90-ата минута Марсиал спечели и дузпа, която вкара уверено и право в ъгъла за крайното 6:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
914