"Емирейтс", "Анфийлд" и "Стамфорд Бридж" няма да приемат мачове от Евро 2028


Н. Гавазов

Обединеното кралство и Ирландия избраха 10 английски стадиона, които са готови да използват за Евро 2028.

Както е известно, Великобритания и Ирландия ще подадат обща кандидатура за домакинство на Европейското първенство през 2028 г., като спорят за това право с Турция.

Според The ​​Times, в своето заявление британците са готови да използват 10 английски стадиона: "Уембли", "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", Лондонският стадион, "Вила Парк", "Стейдиъм МК", "Олд Трафорд", "Етихад", строящият се стадион на Евертън, "Стадион на светлината" и "Сент-Джеймсис Парк".

Изненадващо в списъка не попадна "Емирейтс", където играе Арсенал. В същото време "Анфийлд" на Ливърпул и "Стамфорд Бридж" на Челси не паснаха заради твърде малките терени, а "Еланд Роуд" на Лийдс поради липса на гаранции от местните власти.

В списъка са също ирландските стадиони "Авива" и "Кроки Роуд". Шотландия, Уелс и Северна Ирландия делегират по един стадион.

Очаква се в крайна сметка УЕФА да запази само шест или седем стадиона. Сред фаворитите са "Уембли", "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", "Вила Парк", "Олд Трафорд", новият стадион на Евертън и "Сейнт Джеймсис Парк".

  Сподели
337