Подариха победа на Челси над Тотнъм (видео)


И. Ангелов

Подариха победа на Челси над Тотнъм (видео)

Челси победи Тотнъм с 2:1 като домакин в поредния кръг от Висшата лига на Англия, като така запази шансовете си да се бори за титлата до последно. Мачът бе изпълнен със странни решения, които решиха резултата в полза на домакините. На практика двата гола за "сините" бяха нередовни, след като при първото попадение топката не премина гол линията, а при второто голмайсторът бе в засада.

Първото полувреме мина с по-активни действия за Челси. Те често разиграваха в близост до наказателното на Тотнъм и не липсваха ситуации за гол. Но в крайна сметка от нищото Тотнъм създадоха своя гол. Ван дер Ваарт подаде през глава зад гърба си на Сандро в 19-ата минута. Младежът овладя и от далеч разстреля Чех красиво. Челси натисна до края на полувремето и стигна до попадение. Удар на Франк Лампард в 45-ата минута затрудни максимално Гомес. Топката мина през ръцете му и между краката, като бавно се потъркаля към гол линията. Гомес я достигна и я улови преди тя да премине в гол, но страничният съдия, който не бе на точната позиция, отсъди попадение. 1:1 на полувремето и лош късмет за Тотнъм.

Второто полувреме се разви равностойно за двата тима и до средата на полувремето владението се колебаеше около 50:50. Към края на полувремето Челси натисна и стигна до гол. Той бе дело на Калу, след асистенция на Дрогба. Тук при гола Саломон Калу бе в засада, но голът бе зачетен. Всичко това става в самият край на полувремето - 89-ата минута. Така двубоя завърши 2:1 и битката за титлата в Премиершип остава отворена.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
201