Ливърпул обърна Нюкасъл на Анфийлд


И. Ангелов

Ливърпул обърна Нюкасъл на Анфийлд

Ливърпул посрещна Нюкасъл Юнайтед в срещата от петия кръг на английската Висша лига. Днес на "Анфийлд" домакините изоставаха с един гол и успяха евентуално да се върнат в срещата и да обърнат с последния удар по топката за 2:1, като дебют за гостите направи новото попълнение в атака Александър Исак, който вкара и пострада от отменен втори гол поради милиметри засада, отчетени от ВАР.

В 38-ата минута Лонгстаф намери нападателя и Исак бе безпощаден срещу Алисон за 1:0. До почивката Ливърпул владееше над 70% от времето и при 8 корнера така и не затрудни Ник Поуп. Най-близо до гола бе Диаз с един неточен удар след като заобиколи вратаря.

В 55-ата минута ключов момент бе една дълга топка за Исак, който се откъсна от Гомез и матира отново Алисон, но ВАР отчете много тънка засада и попадението бе отменено.

В 61-ата минута Салах бе намерен от дясно и изчака включване на Фирмино, който с нисък удар матира Поуп за 1:1. В края при обявени 5 минути продължение при продължителен натиск на Ливърпул се стигна до корнер в 98-ата минута, след който Салах игра с глава в полето и Карвальо завърши от воле за 2:1.

  Сподели
666