Венгер: Това е най-трудният сезон за мен


Н. Гавазов

Венгер: Това е най-трудният сезон за мен

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че сегашният му сезон е най-труден за него, откакто пое клуба през 1996 година. Както е известно, в началото на годината френският специалист обяви целите, които стоят пред отбора, а именно победи в четирите турнира, в които тима продължаваше да се сражава. В крайна сметка това не се случи и след като „артилеристите" загубиха финала за Купата на Лигата от Бирмингам, те излетяха от Шампионската лига след осминафинален сблъсък с Барселона, а накрая отпаднаха и от най-стария турнир в света, този за Купата на Англия, където бяха елиминирани от Манчестър Юнайтед.

Не вървят добре нещата за отбора от „Емирейтс" и в надпреварата във Висшата лига на Англия, където Арсенал в момента се намира на трета позиция и след загубата си през миналия уикенд от Болтън, изостава от лидера с девет точки. От 2005 година Венгер не е печелил нито един турнир, което доведе до брожение от страна на феновете на отбора срещу французина.

„Ние сме разстроени, както никога преди, защото точно през този сезон бяхме много близо до победа в първенството. Мисля, че през последните няколко месеца момчетата дадоха всичко от себе си, за да бъдат изпълнени поставените цели, но след поражението на финала за Купата на Лигата, всичко се обърна против нас. Докато действахме на всички фронтове, отбора се сражаваше добре. Надявах се, че ще продължим да играем с настроение и след загубата от Бирмингам, но явно вярата в силите ни се изпари. Ако погледнем цифрите - вижте колко сме близо до победата. Съвсем спокойно можехме да вземем девет точки срещу Ливърпул, Тотнъм и Болтън и в неделя, ако победим Юнайтед да ги изпреварим. Но в крайна сметка, ние успяхме да спечелим само две точки от тези два мача, което ни остави на практика извън борбата за титлата", заяви Венгер за ВВС.

 

  Сподели
280