Артета съставил досие на Обамеянг, преди да изгони нападателя


Н. Гавазов

Артета съставил досие на Обамеянг, преди да изгони нападателя

Мениджърът на Арсенал Микел Артета е документирал проблемите с дисциплината на Пиер-Емерик Обамеянг, преди да реши да се отърве от габонския нападател.

Припомняме, че през декември 2021 г. Обамеянг бе лишен от капитанската лента, а също така бе отстранен от тренировки и мачове на Арсенал. Последната капка за Артета беше късното завръщане на Пиер-Емерик от Франция, където футболистът бе на гости на майка си.

Следващият епизод на документалния филм "Всичко или нищо", разглеждащ събитията в лондонския клуб през миналия сезон, разказва подробно как Обамеянг е изпаднал в немилост пред Артета.

След като обсъди решението си с ръководството на Арсенал, Артета информира самия Обамеянг и обясни на отбора, а клубът направи официално изявление.

"Затова документирах всичко. Има дати, часове, разговори. Как се е случило, защо е станало. Защото, ако един ден ни потрябва, имаме го. Закъсняваше твърде много пъти, да не говорим за всичко друго. Този клуб има традиции. Когато  ти плащат толкова пари...", обяснява Артета на медийния директор на клуба Марк Гонела.

По-късно Арсенал използва досието на Артета за лошото поведение на Обамеянг, за да си спести правни последствия. Пиер-Емерик обаче не се примири с решението на Микел и скоро избяга в Барселона.

  Сподели
809