Рио: Юнайтед трябва да задържи Роналдо насила


И. Ангелов

Рио: Юнайтед трябва да задържи Роналдо насила

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд обяви, че според него клубът трябва да задържи по всеки възможен начин Кристиано Роналдо в състава, дори той да се моли да напусне. Според бившия защитник на Англия и Юнайтед в отбора няма достатъчно реализатори без португалеца.

"Хората казват, че трябва да позволят на Роналдо да напусне. Е, преди това поне привлечете човек да вкара поне 25 гола. Даруин Нунез е купен, Ерлинг Холанд премина и Роберт Левандовски също. Това са трите човека, за които мислиш 'само тези могат да навлязат моментално в състава на Манчестър Юнайтед'. Те вече не са опция.

"Сега Манчестър Юнайтед не може да пусне Роналдо, няма как. Дори да се моли за това, те не могат да си го позволят. Това не е правилното нещо според мен. 

"Те залагат на Антони Марсиал, който никога не намери постоянство, а миналата година щяха да го пуснат и без пари ако имаше купувачи. Той премина под наем в Севиля и не го продадоха. Маркъс Рашфорд не е играл редовно 18 месеца, може би повече. Джейдън Санчо миналата година не достигна висотите, които се очакваха, а Антони Еланга е само хлапе.

"Така че ако погледнем и помислим 'за кого можем да сме сигурни, че ще извлачи останалите'? Бруно Фернандеш може би, но той пък не е нападател. Много лесно е да кажеш 'трябва да разкарате Роналдо, около него е цирк, той привлича прекалено много внимание'. Той може и да привлича повече внимание, отколкото клубът иска, но гарантира голове всеки сезон".

  Сподели
570