Пеп за Силва и Барселона: Понякога трябва да продаваш


И. Ангелов

Пеп за Силва и Барселона: Понякога трябва да продаваш

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че бъдещето на звездата Бернардо Силва все още е неясно и той може да се окаже в Барселона до края на трансферния прозорец. Силва е един от важните имена в състава на "гражданите" и за последните 5 години той помогна за спечелването на 4 титли. Миналата година португалецът изрази желание да напусне тима и Гуардиола потвърди, че ще подкрепи това ако ще направи играча щастлив. Запитан по темата след продажбата през това лято на Стърлинг, Жезус и Зинченко, Пеп каза:

"Понякога трябва да продаваш. Заради желанието на играчите. Аз искам хората тук да са щастливи, трябва да работим заедно. Аз бих искал Бернардо да продължи тук. Той е много специален играч в съблекалнята. Не зная какво ще се случи.

"Каквото стане - стане. Ако остане това ще е перфектно. Ако той трябва да напусне, то във футбола е така. Играчите имат желания и аз не съм човекът, който ще ги спира. Футболната кариера е толкова кратка. Аз съм само малка част от клуба, трябва да говоря с клуба, те решават и аз казвам 'окей'.

"Трансферите винаги са трудни. Може би продаването е по-сложно от купуването, но същевременно нещата понякога се получават, а понякога - не. Всичко е възможно."

  Сподели
674