Артета изненадан от влиянието на Жезус


И. Ангелов

Артета изненадан от влиянието на Жезус

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обяви, че е останал изненадан колко бързо новият нападател на тима Габриел Жезус е оказал влияние над отбора му. Бразилският национал е топ-реализатор на тима в подготвителната фаза на сезона след трансфера си от Манчестър Сити това лято за 45 милиона лири. Жезус вкара 7 гола в 5 мача в предсезона.

"Когато привличаш топ играчи от топ отбори, където те са били успешни, естествено е да има напрежение над тях. Ролята на Габи в този отбор ще е различна от ролята му в Сити. Това означава да има време за адаптиране. Той се справи фантастично и ние сме изненадани колко бързо успя".

Артета продължи с това, че иска още трансфери до 1-ви септември. "Артилеристите" се свързват с Юри Тилеманс от Лестър Сити и някои други високопрофилни имена:

"Това ми беше мечта. Променихме състава. Играчите, които имаме сега са специфични и по-добри за начинът, по който искаме да играем. Както виждате в трансферния прозорец сме активни в продажбите и покупките. Все още прозорецът е отворен и той е дълъг. Невероятно е колко работа свършихме до тук, но тя няма да приключи сега".

240