Карагър: Тен Хаг първо трябва да върне Ман Юнайтед в ШЛ


Н. Гавазов

Карагър: Тен Хаг първо трябва да върне Ман Юнайтед в ШЛ

Експертът на Sky Sports Джейми Карагър вярва, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг трябва да върне клуба си в Шампионска лига, преди дори да може да мисли за предизвикателство за титлата във Висшата лига.

Юнайтед завърши едва шести във Висшата лига миналия сезон, така че Карагър не вижда "червените дяволи" като претенденти за титлата преди новата кампания.

Според Джейми, Тен Хаг не трябва да изпреварва събитията и да озвучава амбициите си за спечелване на титлата.

"Мисля, че Юнайтед е далеч от предизвикателство за титлата в момента. Мисля, че първото нещо, което Тен Хаг и неговите играчи трябва да си кажат е "Трябва да върнем клуба обратно в Шампионска лига, където заслужаваме да бъдем".  Манчестър Юнайтед трябва да е там.

Те са един от най-големите клубове в света, изобщо не говоря за Англия, а когато не са в Шампионска лига и когато са в Лига Европа, това ми се струва, че не е правилно.

Така че това е основен приоритет и след като го направят, могат да мислят за битка за титлата през следващите няколко години.

Въпреки това, влизането в топ 4 този сезон няма да е лесно – не само за Юнайтед, но и за всеки отбор, който обикновено е в топ 4.

Очаквате Сити и Ливърпул да са там със сигурност, защото те винаги се борят за титлата, но вижте колко силен е Челси и какви покупки ще направят. Тотнъм също работи в тази посока, както и Арсенал.

Затова мисля, че конкуренцията за влизане в топ 4 ще бъде наистина трудна и предишни мениджъри на Манчестър Юнайтед със страхотен опит потвърдиха това“, заяви Карагър.

  Сподели
665