Ливърпул спечели Суперкупата на Англия (видео)


Н. Гавазов

Ливърпул спечели Суперкупата на Англия (видео)

Ливърпул спечели Суперкупата на Англия след като победи Манчестър Сити в мач за трофея.

Срещата се проведе на "Кинг Пауър" в Лестър и завърши с победа за мърсисайдци с резултат 3:1.

Мениджърът на "червените" Юрген Клоп запази скъпия си новобранец Дарвин Нунес в резерв, като пусна Роберто Фирмино в центъра на атаката. Поради контузии на Алисон и Кувин Келехер, Адриан излезе на вратата.

Но наставникът на "гражданите" Хосеп Гуардиола не се изплаши да хвърли Ерлинг Холанд в битка от първите минути. Калвин Филипс и Хулиан Алварес започнаха мача от пейката.

Противно на очакванията, мачът изобщо не бе приятелски - футболистите се впуснаха смело в битката и се опитаха да ускорят при всяка възможност.

Ливърпул изглеждаше малко по-уверен, а в 21-ата минута дори откри резултата. Мохамед Салах отдясно пусна пас към границата на наказателното поле, откъдето Трент Александър-Арнолд прати топката в далечния ъгъл на вратата с леко докосване с глава на Нейтън Аке - 1:0.

Голът на Трент бе единственият чист удар на "червените" преди почивката. Отборът на Клоп трябваше да се фокусира върху сдържането на съперника, който се активизира и започна да търси изравняване.

Сити на няколко пъти изпробва реакциите на Адриан до почивката, включително след удари на Рисд Марез и Холанд, но третият страж на Ливърпул беше много надежден.

Поемайки дъх, през втората част "червените" отказаха да дадат инициативата на съперника. Освен това, благодарение на смяната на Нунес, хората на Клоп отново започнаха да търсят късмета си в атаките.

Играта в атака на „гражданите” не вървеше, но в 70-ата минута резултатът бе изравнен. Адриан отби удар на Фил Фодън, но той влезе в битката и принуди вратаря да изпусне топката, която веднага бе добита от Алварес - 1:1.

Балансът в резултата се запази малко повече от 10 минути. Рубен Диас спря с ръка удар на Нунес с глава, а след като отиде до монитора, реферът Крейг Поусън отсъди дузпа, която бе реализирана категорично от Мохамед Салах - 2:1.

Нямаше финален щурм от Сити - мърсисайдци контролираха средата на терена и не позволиха на съперника да тръгне напред. Още повече, че още в добавеното време Нунес порази вратата с глава - 3:1. Холанд отговори на това само с удар от близка греда.

Оказа се, че  Ливърпул е далеч по-подготвен за срещата, което не е изненадващо, имайки предвид изиграните три приятелски срещи повече от тази на Сити, така че резултатът изглежда справедлив.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1115