Еду: 80% от Арсенал бяха гратисчии и убиваха клуба


И. Ангелов

Еду: 80% от Арсенал бяха гратисчии и убиваха клуба

Изпълнителният директор на Арсенал - Еду коментира, че когато е пристигнал е заварил отбор, съставен от преимуществено играчи, които са се оставили по течението и не са полагали усилия за клуба. След пристигането си тимът тръгна в друга посока особено след назначаването на Микел Артета начело:

"Ако някой се представя добре и има голяма заплата, това не е проблем. Когато играч е на 26 и повече години, взима голяма заплата и не играе добре, това те убива. Когато нямаш определена цена за тези играчи и те не се продават, това им дава комфорт. Арсенал, Лондон е красив, всичко за тях е прекрасно, и за капак голяма заплата.

"Колко играчи с тези характеристики имахме в миналото? 80% от отбора беше така. Така се става когато опитваш да избегнеш проблем в съблекалнята с още една година, и още една и така. Това трябва да се реши и извади от клуба. Дори когато трябва да платиш за това, защото се блокират други играчи.

"Клуб като Арсенал не трябва единствено да гради и да се бори за топ 4, съжалявам. Ние не можем да приемем това. Затова бях много, много наранен като пристигнах през 2019 г. Казах 'това не е манталитетът на този футболен клуб. Какво се случва? Всички са в комфортната си зона, всеки е окей, окей, окей...'. Мамка му! Окей? Не - не искам само да губя мачове.

"Аз искам да виждам физиотерапевтите, масажистите, скаутите, всички трябва да си кажат 'подяволите, сега ще постигнем големи неща'. И аз мисля, че се променяме, вкарваме позитивен манталитет в състава в момента. Миналата година почувствах във важни срещи, че ни липсваха именно хора като тези, които привличаме сега. Трябва ни по-голям състав с личности, големи характери, които да казват 'Ще убия някого, но няма да загубя този мач'."

  Сподели
866