Челси влезе в контакт с Неймар


Н. Гавазов

 Челси влезе в контакт с Неймар

Челси влезе в контакт с нападателя на ПСЖ и Бразилия Неймар.

Само преди 12 месеца Неймар подписа нов дългосрочен договор с ПСЖ, а тази сутрин стана известно, че бразилецът самостоятелно е активирал клаузата за удължаване на това съглашение до 2027 година с годишна заплата от 30 милиона евро без бонусите.

Въпреки това ESPN научи, че шефовете на ПСЖ вече са щастливи да се отърват от Неймар, а Неймар, след като научи за това, бе разстроен и инструктира своя агент Пини Захави да му намери нов дом.

Челси е един от малкото клубове, които могат да си позволят 30-годишния бразилец, който през август 2017 г. струваше на парижани 222 милиона евро.

Неймар може да бъде забележително попълнение за собственика на Челси Тод Боели и символ на нова ера на "Стамфорд Бридж", но финансовата жизнеспособност на този ход, както и нуждата на мениджъра на "сините" Томас Тухел от бившия играч на Барселона, са под въпрос.

Според специалиста по френски футбол Джонатан Джонсън, новият бос на Челси вижда големи комерсиални предимства в евентуален преход на Неймар, но евентуална сделка може да доведе до разкол в клуба, тъй като ръководителите на терен не споделят вижданията на своя бос.

Напомняме, че по-рано бившият бразилски нападател Едмундо предупреди Неймар, че трансфер в Нюкасъл е рисковано начинание и може да не доведе до нищо полезно за звездата.

  Сподели
688