Челси е готов да плати 38 млн. и Вернер за Де Лигт


Н. Гавазов

 Челси е готов да плати 38 млн. и Вернер за Де Лигт

Челси е готов да плати 45 милиона евро (38 милиона паунда) за защитника на Ювентус Матийс Де Лигт плюс нападателя Тимо Вернер.

Договорът на Де Лигт с Ювентус включва солидна клауза за освобождаване от 120 милиона евро (103 милиона паунда), но базираният в Торино клуб изглежда е готов да се задоволи с по-малко.

Факт е, че Матийс все още не се е съгласил да поднови договора си, който изтича през 2024 г., и според слуховете вижда бъдещето си във Висшата лига.

Sky Sports потвърждава, че Челси разглежда  Де Лигт като заместник на напусналите Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен, а "сините" са готови да използват Вернер като разменна монета.

Вернер струваше на Челси 50 милиона паунда преди две години, така че предложението на "сините" е близо до това, на което се надяват в Ювентус.

Добавяме, че по-рано Де Лигт бе назоваван за наследник на Върджил Ван Дайк от Ливърпул, но Матийс така и не оправда очакванията през трите си години в Торино. 22-годишният нидерландец е виновник за шест дузпи заради прекомерна агресия и неразбиране на италианската тактика в отбрана.

  Сподели
464