Райт-Филипс смята, че Холанд ще вкара повече от Нунес


Н. Гавазов

 Райт-Филипс смята, че Холанд ще вкара повече от Нунес

Бившето крило на Англия Шон Райт-Филипс даде присъдата си кой ще вкара повече голове във Висшата лига през следващия сезон: Дарвин Нунес или Ерлинг Холанд.

Това лято Ливърпул и Манчестър Сити, двата хегемона на английския футбол през последните години, направиха мощни покупки в линията на атака.

Въпреки това, Райт-Филипс, който е възпитаник на Сити, смята, че Холанд има най-добри качества за стрелба. Затова Шон е убеден, че норвежецът ще изпревари уругваеца през сезон 2022/23.

"Сравнявайки Дарвин Нунес с Холанд... Мисля, че Холанд вече потрива ръце в очакване, защото Манчестър Сити създава 10 или повече шанса на мач, дори и в своя лош ден.

Нунес наистина е подходящ за стила на игра на Ливърпул. И двамата играчи изглеждат перфектно за съответните си отбори, които са много успешни по отношение на комплектоването на състава.

Но мисля, че Холанд ще получи "Златната обувка". Въпросът е само колко гола ще вкара. Креативните играчи на Сити редовно имат двуцифрени асистенции - и това е без играч като Холанд в състава.

Холанд е липсващото парче в пъзела на Манчестър Сити. Това е придобивка, която може да им осигури титла в Шампионската лига през следващия сезон", заяви Райт-Филипс за Goal.

  Сподели
304