Бисума благодари на Брайтън след трансфера в Тотнъм


И. Ангелов

Бисума благодари на Брайтън след трансфера в Тотнъм

В днешния следобед Тотнъм обяви официално за привличането на полузащитника на Брайтън Ив Бисума. Националът на Мали е подписал договор до 2026 година след 4 сезона в Брайтън и изиграни 123 мача във всички първенства. В тях опорният халф има 6 гола, като постигна класиране на 9-то най-високо в историята място във Висшата лига за Брайтън.

Бисума се раздели с Брайтън с трогателно съобщение в социалните медии, като публикува: "Аз бих искал да благодаря на Брайтън за изумителните 4 години. Беше детска мечта да играя във Висшата лига и не бих го направил чрез друг отбор. Искам да благодаря на ръководството, екипа и съотборниците си за тази прекрасна част от моята кариера. Най-много искам да благодаря на феновете за невероятната подкрепа. Аз никога няма да ви забравя и ще останете в сърцето ми. Благодаря милион пъти".

Малиецът започва кариерата си като младеж за Маджестик преди мъжкия отбор в Мали на Реал Бамако. През март, 2016 г. той преминава във Франция и Лил, където участва в 55 мача и вкарва 4 пъти. През юли, 2018 г. той подписва с Брайтън и в следващия месец дебютира с гол, номиниран и за гол на сезона тогава.

  Сподели
473