Ман Сити спечели титлата със стил (видео)


И. Ангелов

Ман Сити спечели титлата със стил (видео)

Манчестър Сити посрещна Астън Вила в срещата от последния тридесет и осми кръг на английската Висша лига. Днес шампионът губеше с два гола в резултата 15 минути преди края, но резервите на Пеп Гуардиола изиграха своята роля за пълен обрат и 3:2, с което "гражданите" гарантираха титлата си с 93 точки и 99 вкарани гола в лигата.

В първото полувреме Сити не играеше уверено и в 37-ата минута Вила поведе когато при контра единият краен бранител Лука Дин намери другия Мати Кеш за 1:0 с глава. Така на почивката Гуардиола размести защитата си, включи Зинченко в игра и изкара централният бранител Фернандиньо, където влезе Стоунс.

След като постави "виланите" под голямо напрежение Сити обаче допусна отново в 69-ата минута когато Кутиньо се справи с Лапорте и вкара за 2:0. Тук Гуардиола включи в игра и Гюндоган, и Стърлинг, като именно турчинът в 76-ата минута върна за 2:1 след подаване на англичанина.

В 78-ата минута Зинченко асистира на Родри за 2:2 с удар от границата на полето, а 3 минути след това драматичният обрат завърши отново Гюндоган след пас на Де Брюйне.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1524