Хау: Това бе най-доброто представяне след пристигането ми


Н. Гавазов

Хау: Това бе най-доброто представяне след пристигането ми

Мениджърът на Нюкасъл  Еди Хау коментира победата над Арсенал с 2:0 в мач от 37-ия кръг на Висшата лига на Англия.

"Загубата през първата част от сезона? Това бе наистина разочароващ ден, но още тогава знаехме, че ни предстои голяма втора половина от сезона. За щастие играчите се справиха отлично.

Определено това бе най-доброто представяне след пристигането ми. Мотивация стана личната гордост, представянето пред нашите фенове и завършването на сезона на добра нота. Бяхме много агресивни, добри от гледна точка на физиката. Не е лесен мач, Арсенал играе на най-високо ниво. Благодаря на играчите.

Знаехме, че това е нещо, което не постигнахме през сезона – да постигнем добър резултат срещу отбор от топ 6. В бъдеще ще трябва да се конкурираме с тези отбори. Трябва да сме сигурни, че можем да спечелим навсякъде и срещу всеки.

Много неща ни помогнаха да променим резултатите - единството, отборният дух и януари определено ни помогнаха да привлечем качествени футболисти. Манталитетът на играчите също изигра важна роля, те бяха решени да не изпаднат. Най-трудното нещо за мен това лято е да запазя този отборен дух непокътнат, докато променям динамиката на играта“, заяви Хау.

  Сподели
443