Гуардиола: Всички искат Ливърпул да стане шампион


Н. Гавазов

Гуардиола: Всички искат Ливърпул да стане шампион

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола се оплаква, че всички искат отборът му да се препъне в надпреварата за титлата във Висшата лига.

Към момента Ливърпул е в борбата за всички четири налични трофея, докато титлата във Висшата лига е единственият шанс за Сити да не завърши сезона с празни ръце.

Победата на Сити с 5:0 над Нюкасъл в неделя доближи Сити до тази цел, но Гуардиола чувства, че резултатът е натъжил много хора.

"Всички в тази страна подкрепят Ливърпул - медиите и всички. Разбира се, че е така, защото Ливърпул има невероятна история на участие в европейските турнири - но не и във Висшата лига, която печели веднъж на 30 години. Това обаче не е проблем.

Ливърпул - заедно с Юнайтед - е най-известният отбор заради това, което са постигнали в историята си. Имам предвид титли, наследство, история, драма - много, много неща.

Въпреки това през последните 10, 11, 12 години компенсирахме това. Знам, че понякога ни е неудобно, но не ме интересува. Хората искат Ливърпул да спечели повече, отколкото нашия отбор. Това не е проблем, а е нормално. Може би те имат повече фенове по света и има повече хора в Англия, които подкрепят Ливърпул от нас", заяви Гуардиола.

  Сподели
555