Брайтън унижи Ман Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Брайтън унижи Ман Юнайтед (видео)

Брайтън посрещна Манчестър Юнайтед в срещата от поредния тридесет и шести кръг на английската Висша лига. Брайтън нямаше победа над отбор от топ 10 на своя терен до днес когато се разправи тотално със съперника си с 4:0, като това е и първата победа на тима у дома през 2022 г. Юнайтед пък стана първият отбор, загубил с поне 4 гола в един сезон от Уотфорд и Брайтън. 

В 15-ата минута днес домакините откриха резултата когато Кайседо от далечна дистанция стреля ниско, топката премина през разкрачените крака на Виктор Линдельоф и влезе близо до гредата за 1:0. Ман Юнайтед нямаше точен удар до почивката, поради което Ралф Рангник смени Еланга и Матич с Фред и Кавани. Второто полувреме обаче бе по-лошо.

В 49-ата минута Тросар получи топка от ляво на полето и пусна за Кукурела. Срещу него бе отново Линдельоф, който загърби бранителя вместо да влезе в краката му и Кукурела стреля мощно в близкия ъгъл за 2:0. С този гол Юнайтед изравни антирекорда си по получени голове (54 - колкото през 1992 и 2019 г.).

В 57-ата минута агонията на гостите продължи като Тросар изведе Паскал Грос през Линдельоф, и той се справи с Варан преди да вкара за 3:0. В 60-ата минута самият Тросар се разписа когато Уелбек копна над Де Хеа и на гол-линията Далот опита да избие, но го направи в Тросар и мрежата за 4:0.

5 минути след това гредата спаси Де Хеа от нов гол на Мак Алистър. В 70-ата минута Рангник може би опита да спре набезите на противника като пусна капитана Хари Магуайър на мястото на Мата. Веднага след появата си Магуайър при корнер стреля и Кавани отклони в мрежата, но от засада, която ВАР потвърди. Гостите така и не стигнаха до гол макар да имаха някои добри удари.

С този мач бе подобрен още един антирекорд. Юнайтед допусна по най-малко 4 гола в 12 мача откакто сър Алекс Фъргюсън напусна отбора, като под негово ръководство се стигна до допускане на 4+ гола в 12 срещи чак след като той води тима цели 810 мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1259