Арсенал си върна четвъртото място след победа над Уест Хем (видео)


Н. Гавазов

Арсенал си върна четвъртото място след победа над Уест Хем (видео)

Арсенал победи Уест Хем в мач от 35-ти кръг на Висшата лига на Англия. Срещата се проведе на "Лондон Стейдиъм" и завърши при резултат 2:1 за гостите.

В сравнение с мача от Лига Европа срещу Айнтрахт Франкфурт в средата на седмицата, Лукас Фабиански, Курт Зума, Владимир Цуфал, Райън Фредерикс, Марк Ноубъл и Саид Бенрахма се завърнаха в титулярния състав на "чуковете".

Роб Холдинг, Такехиро Томиясу и Габриел Мартинели бяха нови лица в стартовите 11 за "артилеристите".

Първият половин час на играта премина без гол, опасни моменти просто не възникнаха. Накрая Мануел Ланзини получи шанс да стреля от вратарския ъгъл, но Холдинг смело парира удара.

В 33-ата минута Деклан Райс изпробва Аарън Рамсдейл с удар от границата на наказателното поле, а Еди Нкетия направи същото с Фабиански.

След спасяването от Фабиански бе отсъден в корнер, а Холдинг стреля с глава след удара на Букайо Сака от флага - 0:1.

Скоро домакините успяха да отговорят подобаващо, но Рамсдейл извади топката изпод напречната греда след удар с глава на Райс.

Уест Хем прекара активно края на полувремето и в крайна сметка изравни. Джарод Боуен от десния край на наказателното поле получи топката от близкия фланг и порази вратата с отскок - 1:1.

"Чуковете" започнаха бодро второто полувреме, но допуснаха в 54-ата минута. След неуспешно разигран корнер  Мартинели изпрати топката към далечната греда от левия край на наказателното поле, където сънародникът му Габриел игра с глава - 1:2.

По-нататък Арсенал уверено запази предимството си и контраатакуваше добре - Еди Нкетия сам имаше няколко точни момента, но резултатът остана непроменен.

Мачът срещу Айнтрахт в четвъртък не остана без последствия за Уест Хем. През второто полувреме „чуковете“ нямаха достатъчно физическа сила, за да се опитат да обърнат мача и в крайна сметка загубиха.

Така Арсенал събра 63 точки и измести Тотнъм от четвъртата позиция. Уест Хем е седми, с 52 точки.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
887