Марш: Лийдс - Сити: Най-добър отбор среща най-добър клуб


И. Ангелов

Марш: Лийдс - Сити: Най-добър отбор среща най-добър клуб

Докато Манчестър Сити се бори за титлата във Висшата лига и Шампионска лига, мениджърът на йоркшърския Лийдс Юнайтед чувства, че неговият отбор е напред по други критерии, и те могат да бъдат използвани за победа над фаворита за титлата.

"Очевидно сме въодушевени за голям мач," започна Марш на пресконференция. "Ние мислим, че това е мач между най-добрият отбор в света и най-добрият клуб в света. Вие решете кой, кой е. Аз мисля, че това е най-голямото предизвикателство и съм честен когато казвам, че те са най-добри в света".

Лийдс няма загуба в пет срещи но е само 5 точки над опасната зона. Миналата година на "Етихад" тимът изненада Сити с победа 2:1, но по-рано този сезон видяхме 7:0 за "гражданите":

"Ние трябва да сме много ясни с тактиката си в този ден. Стратегията ни трябва да е точна и трябва да търсим моментите си, а не да сме пасивни през целия мач. Защото това се случва - те поставят толкова голямо напрежение над съперника с топката, а след това - с контра-пресата си, че просто ги задушават. Трябва да сме уверени с топката и след това да съзнаваме моментите, в които можем да сме агресивни.

"Това не е лесно, предизвикателството е огромно, но дано използваме публиката в този ден и намерим начини да се преборим за резултат."

  Сподели
470